picture

Zonnepanelen

picture

Een PV zonnepaneel bestaat uit meerdere zonnecellen. Een zonnecel bestaat uit silicium, een geleidende stof. In de zonnecellen zitten twee lagen silicium. De zonnecellen absorberen de energie uit de zon en zetten deze om in stroom. De meeste zonnepanelen bestaan uit 72 zonnecelen die aan elkaar gekoppeld worden.
De opgewekte stroom wordt vervolgens getransformeerd door een inverter zodat de elektriciteit bruikbaar is op het gewone stroomnet. Overtollige elektriciteit wordt bewaard in een batterij of in het elektriciteitsnetwerk gepompt. Wanneer de opgewekte elektriciteit in het netwerk gepompt wordt zie je de elektriciteitsmeter teruglopen..

Omvormers

picture

De omvormer is het hart van uw zonnestroom systeem. De omvormer zet de opgewekte stroom om naar bruikbare stroom. Bovendien kan door de omvormer ook de overproductie aan het openbare electriciteitsnet worden geleverd. Hierdoor kunt u de stroom die u zelf niet gebruikt "verkopen" aan uw energiebedrijf. Op deze manier bouwt u een buffer op voor de minder zonnige dagen.

Tevens zorgt de omvormer ervoor dat uw panelen, en daarmee uw systeem, optimaal presteren. Dit doet de omvormer door de verhouding tussen de spanning en de stroomsterkte zo te kiezen dat de opbrengst optimaal is.

Omvormers zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Het is belangrijk dat per systeem wordt bekeken wat de juiste omvormer is.


Download de productfiche van IG als PDF
Download de productfiche van IG PLUS als PDF


Download de productfiche van als PDF


Download de productfiche INDOOR als PDF
Download de productfiche OUTDOOR als PDF


Modules

picture

Voor al onze panelen geldt dat deze gemaakt zijn van de meest duurzame materialen, o.a. aluminium en gehard glas, waardoor een optimale levensduur en werking van het systeem gegarandeerd zijn.


Download de productfiche van 220 Solar Panel als PDF
Download de productfiche van 225 Solar Panel als PDF
Download de productfiche van 300 Solar Panel als PDF


Download de productfiche van 54 Cells Solar Panel als PDF
Download de productfiche van 72 Cells Solar Panel als PDF


Montage materiaal

 

 

 

 

 

picture